Soorten beglazing: zonwerend, geluidwerend, privacy-glas, spiegelglas

Niet alleen de kozijnen zijn belangrijk bij het verduurzamen van uw huis of het verbeteren voor uw wooncomfort. Ook de beglazing speelt een belangrijke rol. De juiste beglazing kan namelijk niet alleen het uiterlijk van uw huis verbeteren, maar ook zorgen voor extra functionaliteit en comfort. In deze blog zullen we de verschillende soorten beglazing bespreken, waaronder zonwerend glas, geluidwerend glas, privacy-glas en spiegelglas, en hoe ze kunnen worden geïntegreerd in uw kozijn.

Zonwerend Glas

Zonwerend glas is een uitstekende keuze als u wilt genieten van natuurlijk licht. Zonder te worden blootgesteld aan de schadelijke effecten van de zon. Zoals overmatige hitte en verbleekte meubels.

Dit type beglazing houd een groot deel van de zonnestraling tegen en verminderd warmteoverdracht. Zo blijft uw huis koeler tijdens warme zomerdagen. Ook vermindert het glas de Uv-stralen, waardoor uw meubels worden beschermd tegen verkleuring.

Geluidswerend Glas

Geluidswerend glas is ideaal voor huizen die zich in drukke gebieden bevinden. Bijvoorbeeld staan ze in de buurt van drukbezochte wegen. Het glas absorbeert en weerkaatst geluidsgolven, waardoor geluidsoverlast duidelijk wordt verminderd. Dit type ruit zorgt voor een rustige en vredige binnen omgeving. Zo kunt u bijvoorbeeld genieten van een goede nachtrust!

Privacy-Glas

Privacy-glas biedt de mogelijkheid om uw leefruimte af te schermen van voor zicht van buiten naar binnen, zonder concessies te doen aan natuurlijk licht. Dit type beglazing is voorzien van een speciale coating die het glas ondoorzichtig maakt wanneer er direct licht op valt. Het is ideaal voor badkamers, slaapkamers en andere ruimtes waar privacy gewenst is.

Spiegelglas

Spiegelglas is niet alleen functioneel, maar voegt ook een vleugje elegantie en ruimtelijkheid toe aan uw interieur. Het reflecterende oppervlak van spiegelglas weerkaatst licht en creëert de illusie van grotere ruimtes.

Marktkozijnen en Beglazingsopties

Bij Marktkozijnen begrijpen we het belang van beglazingsopties en bieden we kozijnen die geschikt zijn voor verschillende soorten beglazing, of u nu kiest voor kunststof of aluminium kozijnen.

We ernaar om u de beste oplossingen te bieden bij de verbetering van uw woning met stijlvolle en functionele kozijnen. Neem gerust contact met ons op om uw specifieke behoeften te bespreken!